Informata rreth procedurave të ankimimit ndaj kompanive ajrore

Prishtinë, 10 gusht 2019

 

Me qëllim të mirë informimit të qytetarëve, Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit ndanë informata të rëndësishme për procedurat e ankimimit për të gjithë ju që udhëtoni nëpërmjet Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari”.

 

Për të dytin vit, në objektin e aeroportit, e gjeni edhe Zyrën e MIT për Ankesa dhe Kërkesa të Pasagjerëve.

 

MIT në rast të mohimit të embarkimit, vonesave të gjata, apo anulim fluturimi ju fton të ndiqni procedurat e ankimimit. Mbrojtje për të gjitha këto u siguron Rregullorja 2008/5 për mbrojtjen e udhëtarëve, që është e njëjtë me Rregulloren 261/2004 të Bashkimit Evropian.

 

Të gjithë udhëtarët që kanë ankesa për një kompani ajrore, duhet ta plotësojnë formularin e BE-së të cilin mund ta gjejnë në ueb faqen e MIT dhe të njëjtën ta paraqesin në kompaninë në fjalë. Në rast se ajo brenda 6 javëve nuk u përgjigjet ose nuk jeni të kënaqur me përgjigjen e tyre, atëherë formularin duhet ta dërgoni në Departamentin e Aviacionit Civil në Ministrinë e Infrastrukturës dhe Transportit nëpërmjet e-melit [email protected], ose në adresën Bulevardi Nënë Tereza, ish Ndërtesa e Gërmisë 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës.

 

Ju kujtojmë, se MIT nuk bënë kompensim të udhëtarëve që mashtrohen nga kompanitë ajrore, por ndërmerr masa ligjore kundër këtyre të fundit.

 

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit është e gatshme të pranojë dhe shqyrtojë ankesat e juaja për udhëtimet përmes Aeroportit Ndërkombëtar të Prishtinës “Adem Jashari” .

 

Shfrytëzoni të drejtat tuaja! Republika e Kosovës kujdeset për ju!

 

MIT mbetet e përkushtuar të krijojë cilësi dhe standard në çdo fushë.

 

Në linkun në vijim ju lutem gjeni videon informuese për avioudhëtarët:

 

https://we.tl/t-i4w7QpCEJ3

Foto Galeria

Video Galeria